VTS Plus - (Objectieve) bewegingsanalyse: Zien we wat we zien of wat we willen zien?

Onder het motto ‘citius, altius, fortius’ zoeken trainers bijna onophoudelijk naar methodes en technieken om hun atleten verder te laten ontwikkelen en/of blessurevrij te houden. Beeldanalyse is in deze context een populaire tool geworden. Waar het in het verleden voornamelijk door biomechanici en topsportcoaches werd gebruikt, is beeldanalyse - als gevolg van een aantal technologische ontwikkelingen (vb. tablets, smartphones, etc.) - vandaag een toegankelijk hulpmiddel voor iedere trainer onafhankelijk van de sport, het niveau en/of de leeftijdsgroep waaraan training gegeven wordt. Toch schrikt het technologische aspect van beeldanalyse nog veel coaches af, en worden de potentiële voordelen van beeldanalyse slechts zelden volledig benut. Deze bijscholing is er dan ook op gericht om trainers:

• kennis te laten maken met 2D-bewegingsanalyse/-evaluatie;
  • kritisch te leren kijken naar de mogelijkheden en beperkingen van 2D-bewegingsanalyse/-evaluatie;
  • kennis te laten maken met een gestandaardiseerde werkwijze die moet toelaten om het maximum aan objectieve informatie uit 2D-bewegingsanalyse te halen;

Prijs: 25,00 €

Sessies

Kristof Huts is licentiaat Lichamelijke Opvoeding en behaalde in 2007 zijn doctoraat Lichamelijke Opvoeding aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij houdt zich hoofdzakelijk bezig met houdingstraining en bewegingsanalyse. Hij is werkzaam als zelfstandig expert/consulent binnen topsport, onder andere voor Bloso en tal van Vlaamse sportfederatie en begeleidde al heel wat beloftevolle jongeren. Kristof Huts is tevens organisator van en spreker op tal van congressen, symposia, studiedagen en seminaries.

Cursusmateriaal