Lage-emissiezone in Antwerpen van 1 februari 2017.
Gepubliceerd: 22/01/2017 - David Van den Bosch

Opgelet: De hele Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever worden vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone (LEZ). De meest vervuilende voertuigen mogen de stad dan niet meer in. De zone wordt aangeduid met een eigen verkeersbord.

Op de grens van de LEZ staan slimme camera's. Die zoomen in op elke nummerplaat. De nummerplaat wordt vergeleken met een lijst van toegelaten voertuigen. Wagens die niet op de lijst staan en de stad inrijden, krijgen een boete. Wanneer een camera een niet-toegelaten auto opmerkt, krijgt die een boete thuis toegestuurd.

Mag mijn voertuig binnen in de LEZ?

De meest vervuilende voertuigen mogen de stad niet meer in. Dit zijn oudere diesels en heel oude benzinewagens. Om te controleren of je auto nog binnen mag, kan je best de test doen op basis van het inschrijvingsbewijs van uw voertuig.

Let hier dus zeker op bij thuismatchen van ploegen als Sikopi, Catba en Borgerhout/GW. Meer informatie kan je ook terug vinden op www.slimnaarantwerpen.be.

Sport Vlaanderen Team Belgium Arena Bego Basic Fit Jako Euro Millions Sportbeat Antwerpen Sport Beslist.be Crossroad Consulting TDD Engineering