Korfbal High5 is een samenwerking tussen KBKB-Vlaamse Liga, Jeugdsportnet KDR*Kempen afdeling Korfbalnet en Mens in beweging vzw met de steun van de Vlaamse Overheid.

Het uiteindelijke doel is korfbal meer te verankeren in het sportlandschap en deze mooie sport te promoten als de ideale schoolsport.

High 5 Korfbal verrijkt op een eenvoudige manier het sportlandschap en wordt beschouwd als een ideaal schoolsportspel.

High 5 Korfbal

High5 Korfbal wil iedereen vanaf 8 jaar een aangename vrije tijd bezorgen via een aangepaste korfbalspelvorm waarbij actie, participatie en fair play centraal staan.

High5 Korfbal wordt begeleid door een High5 korfbal Coach en gespeeld in kleine of grotere groepen in de korfbalclub, in de school, op een pleintje, op het strand………

Bij een High5 Korfbal Game gaat een opgeleide High5 Korfbalcoach samen met de spelers en met behulp van de High 5 Korfbal Box aan de slag.

Een High5 korfbalspel begint met een startmoment (High5), waarna bij het spel afwisselend samengespeeld wordt en tegen elkaar gespeeld wordt. En het spel eindigt ook weer met een slotmoment (High5).

High5 Korfbal kan gespeeld worden

• door leden van de korfbalclub
  • in scholen
  • tijdens een massa-event als High5 Korfbal Event

Andere vormen :

• Beach High5 Korfbal
  • G High5 Korfbal
  • Street High5 Korfbal
  • Senior High5 Korfbal
  • Family High5 Korfbal

High 5 Korfbal 2016-2020

High 5 Korfbal wordt verder uitgebouwd in de periode 2016-2020. Het is de bedoeling om elke club te stimuleren om deel te nemen.

Aanbevelingen High 5 Korfbal
Een reeks van aanbevelingen voor High 5 korfbal vind je hier.

Wat doen na een sessie High 5 korfbal

Na het geven van een sessie High5 wordt er gevraagd steeds een enquêteformulier in te vullen (link onderaan) en 5 à 10 actiefoto's door te sturen naar promotie-recreatie@korfbal.be. Dit mede om verantwoording af te leggen aan de subsidiërende instanties. Link naar de enquête vind je hier.

Meer info over het Jeugdsportnet KDR kan je vinden op hun WEBSITE.

Sport Vlaanderen Team Belgium Arena Bego Basic Fit Jako Euro Millions Sportbeat Antwerpen Sport Beslist.be Topsport Vlaanderen