Duik mee in het avontuur

Heb je zin om samen met je vrienden een toffe dag te beleven en ondertussen een nieuwe sport te ontdekken, wil je samen met je team een nieuwe uitdaging of wil je opnieuw meedoen aan deze leuke sport variant?

Beachkorfbal is de ideale manier om een korfballoze zomer te overbruggen, of om je conditie te onderhouden, aan te scherpen. Beachkorfbal is inspanning koppelen aan fun met de vrienden, al dan niet van je eigen vereniging. Beachkorfbal is de uitlaatklep na stresserende examens. Beachkorfbal is hot.

Het Beachkorfbal programma voor deze zomer (2016)

Het beachseizoen 2016 bestaat uit 9 manches, op elke manche kan je punten winnen voor het Belgisch Kampioenschap (hierover later meer):

- We starten dit jaar op zaterdag 21 mei op de beachvelden van Sikopi. Hier richten we een tornooi in speciaal voor jeugdteams. Zo kunnen jullie het seizoen op een leuke ludieke manier afsluiten.

- Een maandje later, op zaterdag 25 juni, is het dan de beurt aan onze recreatieve teams. Ook zij krijgen een speciale dag voor hen alleen op de beachvelden van Sikopi.

- Het eerste weekend van de zomervakantie hebben we meteen al 2 manches. Op zaterdag 2 juli trekken we voor het tweede jaar op rij naar Aalst, waar Ago Aalst ons verwacht voor een tornooi met jeugd, recreatie en senioren.

- Een dagje later trekken we naar de andere kant van Vlaanderen. Zondag 3 juli verwacht het domein De Lilse Bergen ons voor een nieuwe manche voor senioren en damesteams. Deze manche in de Kempen vervangt deze op het Zilvermeer.

- Nog een weekje later is het dan tijd voor ons hoofdtornooi dit jaar. Zaterdag 9 juli trekken we opnieuw naar de prachtige accommodatie aan de O'Neill Beachlclub in Blankenberge, waar jeugd en seniorenteams aantreden vlakbij de Pier van Blankenberge.

- We nemen dan enkele weekjes rust, om daarna in het laatste weekend van juli opnieuw richting Antwerpen te gaan. Sikopi zal dan opnieuw de gastclub zijn, deze keer voor de seniorenteams. Op zaterdag voor de teams uit de lagere reeksen en U19 2de klasse, op zondag de teams uit de hogere reeksen en U19 1ste klasse.

- We eindigen dit jaar op zaterdag 6 augustus met 2 manches. Enerzijds treden de seniorenteams aan op de oude vertrouwde locatie in Lubbeek bij korfbalclub Lubko. De jeugdteams en recratieve/ gewestelijke teams verwachten we dan weer in Niel op de manche ism Hoboken 2000.

Wil je zelf nog een manche organiseren? Dat kan vanaf dit jaar al vanaf 1 veld en 5 teams. Laat het ons dan zeker weten! Binnenkort komt ook de vernieuwde website online!

De medische verklaring voor de occasionele korfballer vind je onder Documenten/Formulieren.
Volg Beachkorfbal op facebook

en op Twitter

Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven op de WEBSITE