03/06/2018
Walter De Roeck

De U19 Finale AKC/Luma – Voorwaarts eindigde op een duidelijke 18-8 in het voordeel van AKC/Luma

AKC/Luma startte het best aan deze U19 finale met twee rake schoten. Daarna was het even wachten op een doelpunt, maar met opnieuw twee fraaie treffers liep AKC/Luma verder uit naar 4-0. Pas na 13 minuten lukte Voorwaarts een doelpunt vanop de vrijworp (5-1).

AKC/Luma bleef vanop verschillende posities raak schieten en liep zo verder uit : 7-1 halverwege de eerste helft.

Bij Voorwaarts bleef men worstelen met de afwerking en zo kon AKC/luma een comfortabele voorsprong behouden tot aan de rust : 10-5.

Na de break ging AKC/Luma op z’n elan verder en scoorde al snel de 12-5. Daarna was het even stil qua doelpunten bij de rood-witten, maar dit moment kon Voorwaarts niet gebruiken om dichterbij te komen. Het was AKC/Luma dat het eerst weer tot scoren kwam en een maximale voorsprong van 10 doelpunten liet optekenen (16-6). Daarna volgden een aantal wissels aan beide kanten en AKC/Luma kon rustig verder spelen richting de landstitel die bij een 18-8 eindstand een feit werd.