17/03/2024
Saar Seys

Na een felbevochten strijd is het Minerva die de overwinning in de wacht sleept met een eindscore van 20-23.

Het is kapitein Jens Oyen die zijn ploeg op sleeptouw neemt en de 0-1 binnenschiet via een vrijworp. Brent De hert en Jago Schuerewegen elk ook een schot en zo staat het na 2,5 minuten spelen 0-3 in het voordeel van Minerva. Lander De Schepper maakt er 1-3 van en zo is ook voor ganda de 0 van het scorebord. Jens Oyen maakt er via een shot 1-4 van en dat is het signaal voor Dirk Pauwels, coach van Ganda, om een time-out te nemen. Jarne Roelandt scoort de 2-4 maar Sam De Hert scoort direct tegen met een penalty. Tussenstand 2-5. Shana Fassin maakt er met een shot 3-5 van maar het is wederom Jens Oyen die de voorsprong verder uitbouwt naar 3-6 aan de hand van een doorloper. Jarne Roelandt scoort een shot en na een mooie combinatie tussen Sam De Hert en Jago Schuerewegen is het dielaatste die een doorloper mooi kan afronden. Febe Fassin en Joris Brunain zorgen voor de 6-7 tussenstand. Jens Oyen countert per direct via een doorloper, maar het zijn Febe Fassin en Lander De Schepper die met 2 schoten de bordjes gelijk kunnen trekken. Het staat 8-8 na een kwartier spelen. Febe Fassin kan niet veel later Ganda voor het eerst op voorsprong brengen met een schot, waardoor het 10-9 staat. Sam De Hert benut een penalty waardoor het 10-10 staat. Jens Oyen zorgt met zijn 6e doelpunt opnieuw voor de voorsprong maar met nog 2 seconden op de klok is het Joris Brunain die een vrije bal benut. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht en zo gaan we rusten met een 11-11 tussenstand.

Jago Schuerewegen opent de score in de tweede helft met een schot. 11-12. Febe Fassin maakt gelijk. Na doelpunten van Jens Oyen (Minerva) en Jarne Roelandt (Ganda) staat het 13-13. Minerva lijdt balverlies na foutief uitwerken en dat breekt hun zuur op want Febe Fassin kan hieruit scoren. 14-13 tussenstand en tevens een signaal voor de coach van Minerva die een time-out neemt. Sam De Hert zet de bordjes gelijk na een knappe doorloper. Er volgen 5 minuten zonder doelpunt maar Brent De Hert, Jens Oyen en Sam De Hert zorgen ervoor dat Minerva terug op voorsprong komt. 14-17 tussenstand met nog 8 minuten te spelen. Ganda neemt nog een time-out waarna Lander De Schepper de 15-17 maakt maar mede dankzij doelpunten van Jens Oyen en Sam De Hert staat het 16-19. Met nog 5 minuten te spelen is het Hayley Vanhee die het allereerste damesdoelpunt aan de kant van Minerva maakt. In de eerstvolgende aanval kan Joris Brunain milderen maar het is Jens Oyen die met zijn 10e doelpunt van de avond de 17-21 laat optekenen. Met nog 18 seconden op de klok rondt Jens Oyen een prachtige one-hander af. Lander De Schepper zorgt voor de eindscore met een vrije bal in de laatste seconde van de wedstrijd. Eindscore 20-23. Zo blijft Ganda in Hoofdklasse 1 en Minerva in Promoleague het volgende seizoen.

Topschutter van de wedstrijd is Jens Oyen met 11 doelpunten.

Foto's: Marco Spelten (actiefotografie.be)