16/03/2024
Liesbeth (KBKB) NEIRINCKX

Ze klopten Boeckenberg met 15-11.

De nummers 3 en 4 uit de zaalcompetitie namen het tegen elkaar op in deze finale. De eerste 2 doelpunten waren voor Voorwaarts/Molinos na een strafworp en korte kans, beiden gescoord door Lauri De Waele. Voorwaarts/Molinos ging op zijn elan door met een doelpunt van Loris Van Der Wee. Boeckenberg liet echter niet begaan en scoorde 2x tegen via Nils Antonise en Anthony Colart. Tussenstand na 7 minuten spelen 3-2. Hierna kon Voorwaarts/Molinos de voorsprong stelselmatig uitbouwen uit een groot reboundoverwicht. Na 18 minuten spelen stond er 7-4 op het scorebord na doelpunten van Quinten Notelé, Loris Van Der Wee, Lauri De Waele (VW), Nils Antonise en Johannes Preckler (BB). Boeckenberg liet echter niet begaan zodat er 2 min voor het einde van de eerste helft 9-8 op het scorebord stond (oa 2x Jana Siongers (BB)). In de laatste 2 min. kon enkel Voorwaarts/Molinos nog 2x scoren via Saartje Hendrickx en Joppe Rottiers zodat we gingen rusten met een 11-8 tussenstand.

Boeckenberg startte de 2de helft goed met een doelpunt van Jana Siongers. Voorwaarts liet echter niet begaan en antwoordde snel via Lauri De Waele (die ook 2 penaltymissers liet optekenen) en Xander Scheefhals. Het sein voor Boeckenbergcoach Stefan Danssaert om een TO aan te vragen. Dit bracht echter geen zoden aan de dijk: na 40 min. spelen stond er 15-10 op het scorebord. Ondertussen had Boeckenberg speler Johannes Preckler ook een groene kaart gekregen.

Boeckenberg vocht voor wat het waard was, Maura Da Silva milderde tot 15-11 maar dichter raakte Boeckenberg niet meer. De laatste 6 min. werd er niet meer gescoord zodat de eindstand 15-11 bleef.

Foto's: Marco Spelten (Actiefotografie.be)